torstai 21. helmikuuta 2013

Quesadillat :)


Tein tänään quesadilloja. En ole ennen tehnyt, mutta on todella hyviä! Todella yksinkertaisia tehdä. Ainoa mikä vie vähän enemmän aikaa, niin on niiden paistaminen lopussa. Etenkin kun on vaan yksi pannu käytössä. Mutta tässä olisi ohje, jos joku haluaa kokeilla. :)

Quesadillat                                                
(4 annosta)

6 pehmeää vehnätortillaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl vettä tai tomaattimehua
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisäksi:
1 prk valmista salsakastiketta
säilykejalopenoviipaleita halutessasi
1 prk ananasmurskaa (227 g)
150 g juustoraastetta

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Siirrä syrjään. Ruskista jauheliha, lisää kuullotetut sipulit, tomaattipyree, vesi tai tomaattimehu, oregano, suola ja pippuri. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nestettä, jos jauheliha kuivuu. Levitä kolmelle tortillalle salsakastiketta, halutessasi jalapenoviipaleita sekä ananasmurskaa ja jauhelihaa. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta loput tortillat päälle kansiksi. Paina tiiviisti yhteen.

Paista quesadillat yksi kerrallaan pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes juusto sulaa. Pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Leikkaa quesadillat vastapaistettuina sektoreiksi. Tarjoa heti. Lisänä voit tarjota salsakastiketta ja jalapenoja.


Kokeilkaa, nauttikaa ja kertokaa, jos teillä olisi erilaisia täyte ehdotuksia tai jos kokeilitte itse kotona, niin mitä mieltä olitte. :)

Ei kommentteja: